Gå til hoved-indholdSkip to page footer

Kvalitet og certificering

Vi leverer en god kvalitet

Vi gør meget for at kunne levere en god kvalitet. Det gælder lige fra vi lægger kartoflerne til vi tager dem op, og indtil de ligger i de salgsklare poser. Vi kører med en grubber foran på traktoren, når vi pløjer, så vi kan komme 15-20 cm længere ned og bedre løsne jorden end med ploven. Når kartoflerne tages op, passer vi godt på dem, så de ikke bliver beskadiget under optagningen. Vi kører derfor langsommere end de fleste andre, men vi tror det er en god investering at give, os lidt bedre tid med optagningen.

Sidste år blev kartofler fra Lammefjorden blåstemplet fra EU som noget helt særligt. EU-Kommissionen godkendte Lammefjordskartoflerne som BGB – en betegnelse for geografisk beskyttelse. Det er blot den sjette danske fødevare, der har fået denne betegnelse.

Forbrugerne skal være sikre på, at de får en ægte Lammefjordskartoffel. Derfor må vi også først benytte betegnelsen Lammefjordskartofler fra den 1. september, når kartoflerne forventes at være udvokset. I mellemtiden benytter vi så betegnelsen ”Udsøgte kartofler” fra Lammefjorden.

GLOBALGAP er et kvalitetskoncept, der er udarbejdet af Europæiske afsætningskæder og producenter for at sikre sporbarhed, fødevaresikkerhed, arbejdsmiljø og kvalitet indenfor frugt og grønt området. Forbrugernes krav til højere fødevaresikkerhed har medført, at de professionelle køkkener og indkøbskæderne i større grad kræver kvalitetscertificerede produkter, dvs. der stilles større krav til sporbarhed ved handel/omsætning af frugt og grønsager.